Odmor začinjen mirom

U srcu Grožnjana nalazi se Casa Ars Natura, kamena kuća iz 17. stoljeća, bogate povijesti i savršeno očuvana.

Već je tada to bila kuća od velikog značaja za Grožnjan, a kao dokaz vidljive su i danas prepoznatljive oslikane crveno-bijele tavelice koje krase još samo nekoliko kuća u Grožnjanu. Potpuno rekonstruirana prema načelima poštivanja tradicije i povijesnog naslijeđa. Prilikom renovacije najvažniji elementi kuće su originalni i datiraju iz doba kada je nastala, ulazna vrata sa ključanicom, stepenište, grede, ognjište. Pravi dragulj kuće je njezina terasa, zelena mediteranska oaza usred kamenog Grožnjana, mjesto koje će probuditi sva vaša osjetila.

NAŠE DRUŠTVENE MREŽE
023-facebook
044-instagram
013-mail

Umjetnost pod prozorom

Udahnite povijest u moderno doba

ISTRA TERRA MAGICA

Logo-slogan

Istra, zemlja čudesnih prirodnih ljepota i krajolika, zemlja dolina i brećžuljaka, vinograda i maslinika. Upoznajte skrivene ljepote i čari istarske unutrašnjosti.

U potrazi za mirom i tišinom, zelenilom i kamenom, nezaobilazno odredište je Grožnjan. Srednjovijekovni gradić samo dvadesetak minuta udaljen od mora, brežuljak okružen terasama maslinika i vinograda iz kojeg se pruža predivan pogled na dolinu rijeke Mirne na jugu, sa istoka na Motovun i Učku, a sa zapadne strane pogled seže sve do mora.

Udahnite povijest u moderno doba.

Grožnjan grad umjetnika i glazbe

Mjesto je to velikog kulturnog značaja na hrvatskoj i međunarodnoj razini.

Svake godine početkom svibnja, grožnjanske uličice i trgovi doživljavaju metamorfozu i pretvaraju se u umjetničko okupljalište, otvaraju se ljetne muzičke akademije za mlade, likovne, plesne i dramske radionice, radionice mirovnog aktivizma. Grožnjan je središte međunarodnog jazz festivala – Jazz is back.

Zaljubljenici u umjetnost, glumci i glazbenici preuzimaju glavnu ulogu i zajedno sa malobrojnim stanovnicima Grožnjana i turistima, uz dobru domaću rakiju, sjedeći na kamenim klupicama ili starim baladurima, raspravljaju o nekom drugom svijetu, svijetu u kojem se život čini jednostavan, lepršav i smiren, kao u nekoj utopijskoj prići o gradu u kojem dok svira glazba, s osmijehom na licu i miru u srcu, uživaju u izlasku i zalasku sunca.

Casa Ars Natura Visual Identity
Casa Ars Natura Visual Identity
Casa Ars Natura Visual Identity
Casa Ars Natura Visual Identity
Casa Ars Natura Visual Identity
Casa Ars Natura Visual Identity

Priča o zaboravljenim vremenima koja ponovno žive